Branchefællesskabet for arbejdsmiljø.
Søg

Tema: Løft og arbejdsstillinger

Udkast. Sådan kan vi samle indholdet fra Hvordandubedst.dk samt andre materialer specifikt om løft, træk og skub: Film, instruktionsark, vejledninger, pjecer, faktaark mm. Der vil også være plads til nye materialer eller kampagner. Siden er tænkt som en oversigtsside, hvor meget af indholdet ligger på et antal undersider.

Kunne fx være introfilmen til Hvordandubedst.dk el.lign.

Viden om løft og arbejdsstillinger

Sådan kan I gøre arbejdet i butikken sikkert og forebygge ulykker og nedslidning (eksempler på emner).

Hent pjecer og vejledninger

(Her skal udvikles en ny ‘blok’, så vi kan få illustration af tryksagen ind til venstre på en ensartet måde)

Når du sidder i kassen: En pjece, som kan udleveres til medarbejderen, og som indeholder de samme gode råd til tilpasning af kassens inventar og arbejdsteknik som i den tilhørende instruktionsfilm. Der er gode råd om bl.a., hvordan man indstiller stol, fodstøtte og tastatur, samt hvordan man håndterer varerne ved scanning. Hent pjecen her (pdf).

Pas på dig selv – når du løfter, skubber og trækker. En pjece om arbejdsteknik til medarbejderne. Med basal viden om ryggen, god løfteteknik og brug af palleløftere, sækkevogfne og andre hjælpemidler. Hent pjecen her (pdf).

Hent film, guider og faktaark

Se materialer om de velkendte arbejdssituationer i butikken, som kan gøres mere effektive og sikre ved få og lette tommelfingerregler. Materialerne kan bruges af arbejdsgivere, ledere eller andre, som har ansvaret for at instruere medarbejdere i den rigtige arbejdsteknik.